به گزارش پیداگرنیوزبه نقل از اتاق بازرگانی اصفهان، همایش بزرگداشت روز جهانی تخم مرغ با حضور مقامات کشوری و استانی و تولیدکنندگان ۱۸ مهردر اتاق بازرگانی اصفهان برگزار خواهد شد. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان به مناسبت روز جهانی تخم مرغ در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در۹اکتبر در سراسر جهان مراسم […]

به گزارش پیداگرنیوزبه نقل از اتاق بازرگانی اصفهان، همایش بزرگداشت روز جهانی تخم مرغ با حضور مقامات کشوری و استانی و تولیدکنندگان ۱۸ مهردر اتاق بازرگانی اصفهان برگزار خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان به مناسبت روز جهانی تخم مرغ در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در۹اکتبر در سراسر جهان مراسم گرامیداشت روز جهانی تخم مرغ برگزار می‌شود ،گفت: به دلیل اهمیت و جایگاه تخم‌مرغ در سبد غذایی خانوار این روز در ایران نیز به منظور گردهمایی متولیان و متصدیان این حوزه با هدف اشتراک گذاری مشکلات و تاکید بر اهمیت تولید و ترویج مصرف این منبع پروتئینی قوی برگزار می‌شود.

حسین ایراندوست افزود: تامین غذا در جهان امروزه به دغدغه تبدیل شده و بحث امنیت غذایی نیازمند بازنگری است.

وی با اشاره به جایگاه ویژه سهم پروتئین درامنیت غذایی گفت: یک سوم از پروتئین موردنیاز روزانه بدن باید از طریق پروتئین حیوانی اعم از شیر، گوشت و تخم مرغ به عنوان منابع اصلی تامین شود. مصرف روزانه یک تا دو عدد تخم مرغ می‌تواند بخش قابل توجهی از نیاز پروتئینی انسان را تامین کند.

ایراندوست ضمن اشاره به سهولت شرایط نگهداری تخم مرغ اظهار داشت: طبق آمار موجود ۷۰درصد تخم مرغ تولیدی به صورت مستقیم مصرف شده و ۳۰ درصد آن نیز در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

وی تغییر نگاه نسبت به مصرف تخم مرغ در سطح جهان را موجب گرایش مثبت به سمت مصرف این ماده غذایی غنی بیان و تصریح کرد: مصرف جهانی تخم مرغ در حالی حداقل ۱۶۵ عدد در سال است که این رقم در ایران حدود ۱۹۰ تا ۲۰۰ عدد می‌باشد و هدف گذاری شده این مقدار به ۲۵۰ عدد افزایش یابد.

وی ضمن اشاره به رتبه اول کشوری استان اصفهان در تولیدات دام و طیور گفت: بیش از ۱۴ درصد از تولیدات دام و طیورکشور با تولید سالیانه بیش ازدو میلیون تن مربوط به استان اصفهان بوده و در استان با ۲۰۷ واحد پرورش مرغ تخم گذار و ظرفیت ۱۵ میلیون قطعه مرغ و تولید سالیانه ۱۲۰ هزار تن تخم مرغ رتبه اول کشور از لحاظ ظرفیت و تولید متعلق به استان اصفهان است.

ایراندوست گفت: شهرستان‌های کاشان، نجف آباد، اصفهان، شاهین شهر و میمه، تیران و کرون و گلپایگان به ترتیب رتبه اول تا ششم تولید تخم مرغ را به خود اختصاص داده اند.

وی با اشاره به بالا بودن استانداردهای تولید واحدهای تولید تخم مرغ در سطح استان گفت: وجود ۳۰واحد تولیدی دارای ظرفیت بالای ۱۰۰ هزار قطعه در استان ، وجود دو واحد شرکت سیمرغ به عنوان شرکتی قدیمی و شناخته شده در این زمینه از ۷ واحد موجود در کشورو تولید بیش از دو برابر میزان نیاز مصرف از جمله ظرفیت‌های موجود در سطح استان می باشد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان تولید روزانه ۴۵۰ تن تخم مرغ را از رکوردهای استان بیان و تصریح کرد: در حال حاضر در حدود ۳۹۰ تن تخم مرغ به صورت روزانه تولید می‌شود که با ورود نیمچه‌های تخم گذار به چرخه تولید در آینده با افزایش تولید مواجه خواهیم شد و تا اواخر آبان ماه به رکورد ۴۵۰ تن خواهیم رسید.

ایراندوست پیشی گرفتن عرضه از مصرف و وقوع شکست‌های قیمتی ومتضرر شدن تولیدکنندگان را از دغدغه‌های موجود دانست و افزود: از اینرو صادرات تخم مرغ از برنامه‌های آینده تولید این ماده غذایی ارزشمند بوده و اتحادیه مرغ تخم گذاری باید برنامه‌ریزی لازم را برای ارتقاء جایگاه صادراتی با توجه به این حجم تولید انجام دهد. تبدیل تخم مرغ به پودرتخم مرغ و ترویج افزایش سهم تخم مرغ در سبد خانوار جزوبرنامه‌های نجات بخش تولید و عرضه مازاد در کشور و استان می باشد.

وی در ادامه با اشاره به پتانسیل‌های بالای استان اصفهان در زمینه دانشگاه‌های معتبر در حوزه کشاورزی و دامپروری و پارک علم و فناوری و شهرک‌های دانش بنیان گفت: امروز شرکت‌های دانش بنیان در مباحث ماشین آلات، بازار، تغذیه ، غنی سازی و تولید تخم مرغ‌های فراسودمند به این حوزه ورود پیدا کرده اند. که با توجه به هدف‌گذاری برای کاهش وابستگی به واردات نهاده‌ها از شرکت‌های دانش بنیان خواسته شده بر روی دانه‌های جایگزین از جمله ارزن،کنجاله سویا و… کار کنند.

ایراندوست جایگزینی ارز نیمایی به جای ارز ترجیحی برای تامین نهاده‌ها را از جمله دلایل افزایش هزینه تمام شده تولید تخم مرغ و سخت شدن رقابت با کشورهای دیگر دانست و تاکید کرد: این مساله را با افزایش بهره‌وری در واحدهای تولیدی، افزایش تراکم در سطح و تولید تخم مرغ با کیفیت بالاتر و بسته بندی مطلوب‌تر و اعطای مشوق‌های صادراتی از سوی دولت می توان رفع کرد.

وی با بیان اینکه طی دو ماه اخیر بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تن تخم مرغ از استان به خارج از کشور صادر شده، تاکید کرد: با توجه به میزان تولید امسال که مازاد بر تقاضا است، تکمیل سقف صادرات پنج هزار تُن تخم مرغ تا پایان سال دور از انتظار نیست.