مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در جلسه شورای ثبت آثار ناملموس که در باغ فین کاشان برگزار شد، از ثبت ۲۴ عنصر میراث معنوی کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری پیداگرنیوز، علیرضا ایزدی با اشاره به میزبانی شایسته شهر کاشان و برگزاری این نشست در باغ فین، این مکان را مایه آبروی میراث فرهنگی کشور دانست.

وی افزود:پرونده‌های این آثار پس از طی مراحل تهیه، تدوین و بررسی‌های کارشناسی دقیق، امروز در شورا مطرح و نهایتاً به ثبت رسیدند.

مدیرکل ثبت آثار با تأکید بر اهمیت استان اصفهان در حوزه میراث ناملموس، اظهار داشت: از این ۲۴ اثر ثبتی، ۷ عنصر مربوط به شهرستان کاشان است که نشان از غنای فرهنگی این منطقه دارد.

وی در ادامه به تشریح آثار ثبت‌شده از شهرستان کاشان پرداخت و گفت:آئین دو طفلان مسلم روستای ویدوجا، بازی بومی و محلی چن بر یکی روستای چالقره، آئین ذوالجناح گردانی شهر کامو، آداب و رسوم آش اسفندی روستای اسحاق آباد، آئین گل غلتان به عنوان یکی از آئین‌های ارزشمند کاشان، مهارت سیاه دوزی این شهرستان و آئین کرده به کوه روستای ورکان، آثار ناملموسی هستند که امروز به ثبت ملی رسیدند.
ایزدی در پایان ابراز امیدواری کرد که با ثبت این آثار، زمینه پاسداری و انتقال آن‌ها به نسل‌های آینده فراهم شود و همگان در حفظ هویت ملی، میهنی و مذهبی کشور کوشا باشند.

ثبت هفت اثر تاریخی کاشان در شورای ملی ثبت؛ گامی مهم در حفظ میراث ارزشمند این شهر

برای نخستین بار، شهرستان کاشان میزبان جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی در سطح وزارتخانه بود، رویدادی که به همت و پیگیری‌های مستمر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان به میزبانی استان اصفهان و شهر کاشان برگزار شد.

علیرضا عبدالله زاده، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگردی و صنایع دستی شهرستان کاشان، با اعلام این خبر اظهار داشت:برگزاری این شورا در کاشان فرصتی مغتنم بود تا به پرونده‌های انباشته استان رسیدگی شود و خوشبختانه،هفت اثر ارزشمند از کاشان موفق به ثبت ملی گردید.

این اقدام مهم، که با تلاش‌های بی‌وقفه اداره میراث فرهنگی کاشان به ثمر نشست، نقش بسزایی در حفاظت و معرفی هرچه بیشتر این آثار فاخر خواهد داشت. ثبت ملی این هفت اثر، که پیش از این ۴۴ اثر ثبتی را شامل می‌شد، اکنون تعداد آثار ملی کاشان را به ۵۱ رسانده و گامی استوار در راستای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی این شهر کهن به شمار می‌رود. این دستاورد، نویدبخش توجه بیشتر به میراث غنی کاشان و زمینه‌ساز توسعه گردشگری مسئولانه در این منطقه خواهد بود.