سکته مغزی، به عنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان و یکی از مهم‌ترین علل ناتوانی‌های طولانی‌مدت، همواره یکی از دغدغه‌های اصلی حوزه سلامت بوده است.

به گزارش پایگاه خبری پیداگرنیوز، این بیماری که در آن خون‌رسانی به مغز دچار اختلال می‌شود، نه تنها منجر به مرگ در حدود ۲۵ درصد موارد می‌گردد، بلکه مشکلات درمانی قابل توجهی را نیز برای بازماندگان به همراه دارد.

به ویژه آنکه درمان‌های کنونی برای سکته مغزی ایسکمیک (ناشی از انسداد عروق) آنچنان که باید کارآمد نبوده‌اند.

افسردگی نیز به عنوان یک عارضه شایع پس از سکته مغزی، کیفیت زندگی بیماران را به شدت تحت تاثیر قرار داده و خطر مرگ و میر را نیز افزایش می‌دهد. از این رو، یافتن روش‌های درمانی نوین و موثر برای بهبود علائم نورولوژیک و کاهش عوارض جانبی این بیماری از اهمیت بسزایی برخوردار است.

در همین راستا، پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند که ازن‌تراپی می‌تواند به عنوان یک گزینه درمانی امیدوارکننده مطرح شود. بر اساس یک مطالعه جدید که توسط “مهدی خیران “و همکارانشان انجام شده است، کارایی ازن‌تراپی در کنار درمان‌های معمول پزشکی بر سطح سرمی و بیان ژن فاکتورهای ایمونولوژیک در مرحله بازتوانی بیماران مبتلا به سکته مغزی مورد بررسی قرار گرفته و علائم نورولوژیک آنان نیز ارزیابی شده است.
این پژوهش بر روی ۷۲ بیمار مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک که حداقل دو ماه از زمان سکته حاد آن‌ها گذشته و در فاز بازتوانی قرار داشتند، انجام شد. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که ازن‌تراپی توام با درمان‌های مدیکال می‌تواند به طور موثری علائم نورولوژیک را در مرحله بازتوانی بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک بهبود بخشد.

این یافته‌ها، بارقه‌ای از امید را در دل بیماران سکته مغزی و خانواده‌های آن‌ها روشن می‌کند و می‌تواند گامی مهم در جهت بهبود کیفیت زندگی این افراد باشد.

مجریان این طرح تحقیقاتی عبارتند از: مهدی خیران، ابراهیم کوچکی نصرآبادی، حسین اکبری، حسن نیکویی نژاد، سیدهادی حسینی پور، محمدحسین پورحنی.